Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren?

Uitlijning en uitbalancering van de banden worden vaak met elkaar verward maar zijn twee totaal verschillende dingen: Bij uitlijning worden de wielen bijgesteld tot ze loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan.
Een band uitbalanceren betekent dat het wiel kan rollen zonder dat uw auto bij bepaalde snelheden gaat trillen.

3D uitlijnen bij Carteam Garage De Hefbrug

Bij Carteam Garage De Hefbrug lijnen we uw auto uit met moderne 3D 8 sensor infrarood techniek, ook wel 3D uitlijnen van auto’s genoemd. Onze vakbekwame mensen meten uw auto op en stellen hem perfect af, zodat uw auto daarna weer uitstekend spoort.

Tijd voor uitlijning

Trekt uw wagen naar links of naar rechts als u op een rechte weg even het stuur loslaat? Dan is het tijd om uw uitlijning door Carteam Garage De Hefbrug te laten controleren.

De uitlijning moet worden gecontroleerd als

  • U een aanrijding heeft gehad

  • Uw banden tekenen van abnormale of onregelmatige slijtage vertonen

  • U problemen heeft bij het sturen of de handling van de wagen

  • Uw wagen naar één kant trekt of zwenkt

  • Uw stuur na een bocht niet terugkeert in de middenstand of staat gedraaid als u op een rechte weg rijdt

  • U een nieuw stel banden koopt en daar zo lang mogelijk mee wil rijden

  • U een onderdeel van de ophanging vervangt

Banden uitlijnen of balanceren? Bel
0528-276097

Maak afspraak

Veel gestelde vragen over uitlijnen en balanceren

De uitlijning kan worden ontregeld als u tegen een stoeprand botst of door een kuil rijdt of, erger nog, wanneer u betrokken raakt bij een ongeval. Kortom, iedere keer dat uw wagen ergens tegenaan botst, kan de uitlijning ontregeld raken.

Een verkeerde uitlijning laat de banden sneller verslijten en heeft een invloed op het weggedrag van uw auto. U zult daardoor uw banden eerder moeten vervangen dan voorzien.

Een correcte uitlijning garandeert een optimale wegligging en een maximale levensduur van uw banden. De belangrijkste redenen om een correcte uitlijning te hebben:
– u rijdt zuiniger
– uw banden gaan langer mee
– uw wagen rijdt makkelijker dankzij de lagere rolweerstand van de banden.

Bij de meeste auto’s is de uitlijning zodanig voorzien dat slijtage en belasting tot een minimum beperkt worden en de bestuurder en zijn passagier van een optimaal comfort kunnen genieten. Een correcte uitlijning van de vier wielen zorgt ervoor dat de banden minder snel verslijten. Ze gaan langer mee, zetten betere prestaties neer en helpen u bovendien om brandstof te besparen. Het uitlijnen verbetert ook het weggedrag en de veiligheid, omdat uw wagen minder zal trekken of opzij zal zwenken.

Video over uitlijnen en balanceren van banden

Betaalbare tarieven

Bij autobedrijf Carteam Garage De Hefbrug in Hoogeveen betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Autobedrijf Carteam Garage De Hefbrug in Hoogeveen houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van onze service

Door een uitstekende storingsdiagnose en een juiste aanpak wordt er veel tijd en geld bespaard. Een wel zo prettig idee.